روغن نمای مغناطیسی:
کاربرد:
روغن در ترانسفورماتورهای روغنی به عنوان پر حجمترین عایق و خنک کننده استفاده شده است که ضروریست سطح آن همواره در حد مجاز نگهداشته شود. روغن نماها به منظور نشان دادن سطح روغن در ترانسفورماتور (ترانس) بکار میروند.
طراحی آنها طوری است که بتوانند در شرایط 110 درجه سانتیگراد و 0/5bar (به صورت فشار یا خلا) به عملکرد عادی خود ادامه دهند.
ساختمان:
ساختمان روغن نماها متشکل از دو قسمت نشانگر و فلنچ می باشد که توسط پیچ به هم متصل اند و هر کدام از قسمت های اصلی ترانس شامل بخش های زیر می باشند:
فلنچ:
بدنه اصلی، اهرم، شناور و کوپلینگ مغناطیسی
با توجه به شرایط کاربرد روغنی برای ساخت اغلب قسمتهای بیرونی آن از آلومونیوم استفاده شده است و قسمتهایی که در معرض نور خورشید و یا روغن ترانسفورماتور (ترانس) قرار دارند از مواد مقاوم در شرایط مذکور ساخته شده اند.
روغن نمای مغناطیسی روغن نمای کنتاکت دار
عملکرد:
حرکت شعاعی یا دورانی شناور تحت تاثیر تغییرات سطح روغن در منبع توسط اهرم مربوطه به یک کوپلینگ مغناطیسی منتقل شده و توسط کوپلینگ عقربه شروع به حرکت مینماید. در روغن نماهای کنتاکت دار کوپلینگ موجب حرکت دورانی یک بادامک شده و نهایتا میکروسوئیچ را تحریک میکند.
نصب:
پس از باز کردن نشانگر از فلنج مربوطه و تنظیم طول اهرم شناور، توسط یک واشر لاستیکی و پیچهای جوشی روی بدنه منبع انبساط در محل خود قرار داده و بصورت آببند بسته شود. سپس قسمت نشانگر توسط پیچ روی فلنچ مونتاژ گردد.
قابل توجه اینکه در روغن ترانس بدون کنتاکت، فلنچ با نشانگر هر دو دارای یک بدنه مشترک می باشند.
تست:
پس از باز کردن نشانگر با حرکت عقربه به سمت نقاط max و min میبایست میکرو سوئیچ عمل نموده که میتوان توسط یک دستگاه اهممتر صحت عملکرد آن را کنترل نمود و پس از تست میتوان کابلهای مربوطه را در محل خود به ترمینالها اتصال داده و جهت بهرهبرداری استفاده نمود.
توجه:
محل نصب روغن نماها عموما روی دیوار جانبی منبع انبساط بوده و در دمای 20 درجهسانتیگراد باید عقربه به صورت افقی قرار گیرد و در صورت کاهش بیش از حد سطح روغن میبایست طبق دستورالعمل مربوطه شارژ روغن صورت گیرد.
یادآوری:
در کنترل سطح روغن با استفاده از روغننما به دمای محیط توجه داشته باشید بدین صورت که در دمای بالاتر از 20 درجه سانتیگراد عقربه به سمت max منحرف میگردد.