کات اوت فیوز

انواع کات اوت فیوز

کات اوت فیوز

لازمه عملکرد صحیح و مطلوب سیستم قدرت ، رفع خطاهای به وجود آمده در کوتاه ترین زمان ممکن است. کات اوت فیوز به عنوان عنصر محدود کننده جریان خطا نصب می گردد و جریان های خطای ناشی از اتصال کوتاه اضافه بار را قطع می نماید.

کات اوت فیوز داری یک عنصر ذوب شونده است که به هنگام عبور جریان خطا و در اثر افزایش دما ذوب شده و جریان عبوری از آن قطع می شود. گستردگی کاربرد این کلید غیر قابل قطع زیر بار به دلیل سهولت نصب روی انواع پایه و ارزانی نسبت به کلیدهای قدرت و سبکی و سهولت سرویس نگهداری این کلید است.

انواع کات اوت فیوز به شرح زیر است.

انواع کات اوت فیوز

الف – انواع کات اوت فیوز از لحاظ ساختمان

کات اوت فیوز ها از لحاظ ساختمان به دو دسته روغنی(پرشده از مایع) و افتادنی تقسیم بندی می شود. در فیوز های نوع روغنی عنصر ذوب شونده در داخل مایع و در محفظه ای کاملا آب بندی شده قرار دارند.از این نوع فیوز ها در مکان هایی با رطوبت و آلودگی  بالا استفاده می شود. کات اوت فیوزهای افتادنی نیز خود به سه دسته عمده باز، بسته و فنری تقسیم بندی می شوند.

در کات اوت فیوزهای نوع باز،لینک فیوز بین دو نگهدارنده قرار داشته و در نوع بسته در داخل محفظه ای بسته محصور است.در کات‌اوت فیوز نوع فنری لینک فیوز توسط دو فنر تحت فشار به پایه فیوز متصل می گردد. وجود فنرها، باز شدن  جداسازی مدار را به هنگام عملکرد فیوز تضمین می کند.همچنین می توان از کات اوت فیوز با قطع سه فاز همزمان نیز بهره برد.

ب – انواع کات اوت فیوز از لحاظ سرعت عملکرد

المان کات اوت فیوزها از لحاظ مشخصه عملکرد زمانی در برابر جریان های خطا طبق استاندارد2-60282 IEC به دو دسته تندکار K و کند کار T تقسیم بندی می شوند. نوع دیگری از کات اوت فیوز با نام تند کند  TK ساخته می شود.

بر روی پلاک مشخصات کات اوت فیوز اطلاعات به شرح ذیل درج می گردد.

1.نام و علامت مشخصه تولید کننده

2. نوع فیوز کات اوت

3. محدوده ولتاژ اسمی

4. جریان مداوم مجاز

5. سطح عایقی

6. ظرفیت شکست(قطع)

7. شماره سریال

8. سال تولید

9. فرکانس نامی

اجزای اصلی کات اوت فیوز

پایه نصب

این عنصر قسمت ثابت فیوز است و تمامی بخش های دیگر کات‌اوت فیوز بر روی آن نصب می گردند. همچنین این پایه فاصله عایقی کات اوت فیوز را نسبت به زمین تامین می کند.

مقره اتکایی

از مقره اتکایی به عنوان نگهدارنده کنتاکت ها و همچنین عایق نمودن کنتاکت های برقدار از ساختار فلزی استفاده می شود.

پایه فیوز

این قسمت هادی جریان بوده و ارتباط بین لینک فیوز و سیستم را تامین می کند.

فیوزگیر (دسته کات اوت)

بخش متحرک کات‌اوت فیوز که وظیفه ارتباط بین لینک فیوز و پایه های اتصال فیوز را به عهده دارند فیوز گیر نامیده می شوند.

لینک فیوز

المان لینک فیوز در اثر اضافه جریان، ذوب شده و موجب قطع مدار می شود. لینک فیوز به همراه المان فیوز داخل آن اصلی ترین بخش کات اوت فیوز است.

1.پایه نصب

2. مقره اتکایی

3. پایه فیوز

4. فیوز گیر

5. لینک فیوز

6. ترمینال

انواع کات اوت فیوز

Related Posts

Comments (2)

از کجا میشه تهیه کرد؟

خیلی ممنون از محتوای خوبتون

Leave a comment